Dodano produkt do koszyka

« Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka »

Jak przyrządzić wędzonego kurczaka

Jak przyrządzić wędzonego kurczaka:
 
 
 
  • Natrzyj 1,5-2 kg kurczaka ziołami i przyprawami a następnie marynuj go przez 2-3 godziny. Osusz skórę kurczaka przy pomocy ręcznika papierowego a nastepnie przytwierdź go nogami do haków zamontowanych na pokrywie wędzarni. Na dnie pieca rozłóż folię a na niej umieść 2-3 garście suchych trocin lub gałązek drzewa owocowego - najlepiej jabłoni lub wiśni.

  • Na przygotowanym palenisku umieść małe kawałki suchego drewna i podpal je. Kiedy drewno się rozpali a trociny drzewa owocowego zaczną się tlić i dymić zamknij drzwiczki paleniska. W tym momencie możesz umieścić kurczaka w piecu starając się aby pokrywa była szczelnie i dokładnie zamknięta. Wędź aż do momentu kiedy zauważysz że kurczak jest ugotowany. W regulacji intensywności wędzenia i spalania drewna pomoże Ci specjalny regulator dopływu powietrza. 

Szybki kontakt

Zadzwoń:


+48 514214316




Napisz: biuro@dobrasauna.pl
Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać zniżki oraz informacje o promocjach i wyprzedażach.

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.