Dodano produkt do koszyka

« Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka »

kraj produkcji : Estonia

Mała wędzarnia GSS - 125

Producent: Skamet OÜ

Stan produktu: nowy

Gwarancja: 2 lata

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:

  • Kurier DPD 180.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty : Bydgoszcz ul.Łęczycka 14 0.00 zł brutto
Opis produktu

W poszukiwaniu prawdziwego smaku, nie skażonego dążeniem do najniższej ceny i największej wydajności proponujemy powrót do wiekowej tradycji pełnej starych przepisów i receptur, obfitującej w naturalne składniki i procesy przygotowania ryb i mięs. Wierzymy, że tradycyjna, domowa metoda wędzenia zapewni Państwu wiele satysfakcji z samodzielnego uszlachetniania wyrobów oraz przyniesie wiele kulinarnych uniesień.


Wędzarnia umożliwia wędzenie produktów różnej wielkości, układając je na półce, zawieszając je na hakach oraz prętach umieszczonych wewnątrz komory wędzenia. Specjalnie zaprojektowana przepona oddziela palenisko od komory wędzenia i zabezpiecza w ten sposób przed spaleniem wędzone produkty. 

Palenisko znajduje się w dolnej części. W górnej znajdują się  ruszty oraz taca tłuszczowa. W górnej części zamontowano dwa pręty do zawieszenia haków wędzarniczych

''

  • Wędzarnia przeznaczona do użytku w ogrodzie, na tarasie
  • Specjalnie zaprojektowana przepona oddziela palenisko od komory wędzenia i zabezpiecza w ten sposób wędzone produkty przed spaleniem
  • Kontrolę temperatury w komorze wędzarniczej ułatwia termometr  w skali 0 -220 C 

Rodzaj użytego drewna ma wpływ na kolor produktu, szczególnie uwędzonej ryby. Grusza nadaje barwę czerwoną, robinia akacjowa i olcha – cytrynową, lipabukjesion i klon – złocistożółtą, dąb – brązową. Drewna z drzew iglastych nie stosuje się, gdyż ich żywica paląc się nadaje wędzonkom smak terpentyny i powoduje oblepianie mięsa sadzą. Wyjątek stanowi jałowiec, który jednak należy stosować z umiarem.  Estoni w celu uzyskania złocistego koloru dodaje się do komory wędzarniczej pokrzywę . Drewnem rozpala się ogień w palenisku, trociny natomiast służą do zagęszczania dymu w komorze wędzarniczej.

Czas wędzenia na ciepło ryby -  1 godzina

                            drobiu   -  1,5 godziny

                           mięsa     -  6 - 7 godzin 

Budowa wędzarni wyklucza możliwość pojawienia się kondensatu w kamerze wędzarniczej podczas wędzenia lub grillowania w chłodne zimowe dni.

Zewnętrzne wymiary  :125x40x40см  
Komora wędzenia        : 32  x  46  
Ruszt                             : (2 szt)

 

Waga: 40  kg

Stal 

Ściany - 2  mm 

Palenisko - 3 mm  

 

 

 

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Polecenie produktu: Mała wędzarnia GSS - 125
Zapytaj o produkt
Szybki kontakt

Zadzwoń:


+48 514214316




Napisz: biuro@dobrasauna.pl
Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać zniżki oraz informacje o promocjach i wyprzedażach.

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.